Om oss

För 18 år sedan förverkligades drömmen om att starta eget den egna verksamheten. Idag är Moas Blomstergård ett kunskapsföretag.

Jag och min make Klas fann vårt paradis på jorden för 18 år sedan. En liten gård i en vacker dal på södra Tjörn.

Våra barn och vänner tyckte vi var lite knäppa för det var ju en del att göra för att få den iordning…

Sedan dess har vi renoverat boningshuset, lagt om alla tak, byggt om ett gammalt hönshus till boende för gäster (Källarvinden), fixat ladan för sommarens glada fester och mina kurser.

För tre år sedan fick vi den snudd på osannolika möjligheten att köpa granngården med ännu mer mark. Mest impediment förstås men vad gör det när vi röjt fram gamla körvägar och hagmarker, hittat rester av äldre bebyggelse och odlingsrösen. Vi får nypa oss i armen för att förstå vilket sagolikt kulturarv vi fått att förvalta!

Med min bakgrund som journalist och numer auktoriserad guide för hela Bohuslän ser jag det som min viktigaste uppgift att förvalta och föra detta kulturarv vidare.

Min huvudsakliga inkomstkälla är mitt trädgårdsföretag där jag hjälper såväl privata kunder som bostadsrättsföreningar med allt från skötsel till att förverkliga drömmar om en ny trädgård. Roligast är förstås att väcka en gammal vildvuxen trädgård ur sin törnrosasömn.

Min käre make Klas får ibland bromsa mina vilda framtidsdrömmar, men är framförallt ett stöd i stort och smått med allt som behöver fixas när man har två gårdar och dessutom är han den perfekta värden, nyfiken och intresserad av alla han möter.

Sex barn, nio barnbarn och ännu ett på väg, många goda vänner och ständigt nya gäster fyller våra gårdar med liv och det är det vi vill: Dela med oss av vårt lilla paradis och förmedla våra tankar om det goda och enkla lantlivet.